Even geduld...

De beste spaarrentes van de EU worden voor u geladen.

*Alle getoonde rentetarieven zijn nominaal op jaarbasis

Deposito's via Savedo - het alternatief voor uw huisbank


Nederlanders zijn bedrijvig in sparen en deze trend wordt steeds sterker: in juni 2016 bedroeg de hoogte van de spaartegoeden van Nederlandse huishoudens € 346,7 miljard, een record. Het vorige record dateert van mei 2016, illustratief voor de snelle groei van ons spaarkapitaal. Niet alleen zijn we bedrijvige spaarders, Nederlanders behoren ook tot de spaarders in de EU met de meeste spaardoelen.

Laat uzelf belonen voor uw trouwe spaargedrag

Echter, Nederlandse banken belonen u nauwelijks voor het spaargeld dat u deponeert: spaarrentes in Nederland zijn historisch laag. Sommige Nederlanders betalen meer vermogensbelasting dan ze op hun spaargeld verdienen. De Nederlandse Hoge Raad stelde daarom in juni 2016 dat de overheid de belasting moet aanpassen als deze over langere tijd hoger is dan het te verwachten rendement.

Het dieptepunt van de spaarrente is niet in zicht. Integendeel, een bank in Duitsland legt particuliere vermogenden sinds september 2016 een negatieve rente voor. Intussen zullen we in de EU met stijgende woon- en zorgkosten te maken krijgen.

Savedo

Ons spaarplatform brengt u in verbinding met banken elders in de EU, waar spaarrentes hoger zijn. In landen als Tsjechië groeit de economie relatief snel, waardoor banken vaker financieringsaanvragen van bedrijven in behandeling nemen.

Onze partnerbanken hebben, in tegenstelling tot de Nederlandse, dus uw spaargeld hard nodig om in een lokale behoefte te kunnen voorzien. Banken in de opkomende Europese economieën zijn meer gemotiveerd u goede spaarrentes aan te bieden, dan banken in gevestigde Europese markten.

Depositogarantie

Belangrijk is dat uw inleg per bank tot € 100.000 gedekt is. Dankzij de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU, in navolging van 94/19/EG, is een bank in de EU verplicht financiële bijdragen aan een depositogarantiefonds te leveren, resulterend in een vangnet dat een klant bij elke bank tot € 100.000 teruggave garandeert.

Savedo biedt u dus mogelijkheden te investeren in EU-spaardeposito's met de hoogste rendementen, terwijl u verzekerd bent dat uw inleg tot € 100.000 gedekt is. U hoeft nooit voor deze bankzaken naar het buitenland te reizen, omdat u alles regelt vanuit uw Savedo-rekening.

De beste spaarproducten

Savedo richtte in 2014 de allereerste online marktplaats op waar u sneller kunt sparen dankzij banken elders in de EU. U kunt deposito's kiezen met uiteenlopende looptijden, variërend van 6 maanden tot en met 10 jaar. Wij vernieuwen ons aanbod regelmatig. Neem daarom kennis van onze laatste aanbiedingen via onze nieuwsbrief. Meld u daarvoor hier aan.