Veelgestelde vragen

Mijn Savedo Online Bankieren

Om een transactie te doen met uw Savedo-rekening, gaat u naar uw Savedo Online Bankieren. Vervolgens navigeert u naar het tabblad "Transacties" en klikt u op "Nieuwe overboeking". Om de transactie te machtigen, gebruikt u uw iTAN en pincode.

U kunt uw IBAN nummer bekijken in uw Savedo Online Bankieren onder "Transacties" en vervolgens "Savedo-Rekening".

Wachtwoord: wanneer u zich als nieuwe klant bij Savedo registreert moet uw vervolgens een persoonlijk wachtwoord opgeven. Met dit wachtwoord inloggen op uw Savedo Online Bankieren

PIN en iTAN: bij de opening van een Savedo-rekening ontvangt u per post een PIN (Persoonlijk Identificatie Nummer) en een iTANcard (Transactienummer). Uw PIN gebruikt u ter bevestiging van de iTANcard(eenmalig). Om transacties van uw Savedo-rekening te machtigen gebruikt u uw zowel uw PIN als iTANcard. 

Zodra u de iTANcard en de PIN per brief heeft ontvangen kunt u de iTANcard activeren. Hiervoor gaat u naar uw Savedo Online Bankieren, klikt u op "administratie" en kiest u voor de optie "iTAN activering". Vul de iTAN-activeringscode in die in de tekst van de iTAN brief staat. Deze code is 15-stellig en bestaat uit letters en cijfers. Klik op "activeren" en geef de PIN code in die in de PIN brief vermeldt staat. Met uw geactiveerde iTANcard kunt u een transactie uitvoeren.

Uw PIN, die u gebruikt voor alle transacties via uw Savedo-rekening, kan op Savedo.nl worden veranderd. De PIN heeft u per post ontvangen. U logt eenvoudig in op uw Savedo Online Bankieren en klikt in het menu op 'Instellingen'. Hier vindt u de optie “PIN veranderen”. In verband met veiligheidsmaatregelen moet uw PIN bestaan uit minstens 8 tekens waarvan minstens 1 letter en 1 cijfer.

Bent u uw wachtwoord vergeten, klik dan op www.savedo.nl/login en daarna op 'Wachtwoord vergeten?' Per e-mail ontvangt u dan een link om uw wachtwoord te resetten.

Bij verlies van uw PIN en/of iTANcard neemt u a.u.b. contact op met de klantenservice van Savedo. Wij sturen u dan per post een nieuwe PIN en/of iTAcard. 

Om actief te mogen zijn in Nederland moet de aanbieder beschikken over het 'Europees Paspoort'. Hiervoor moet het een notificatieprocedure doorlopen via de toezichthouder in het land van herkomst en De Nederlandsche Bank.

  • De aanbieders van spaarproducten waar Savedo mee samenwerkt, zijn banken gevestigd in een (andere) EU-lidstaat en bezitten in hun land van herkomst een kredietvergunning.
  •  Op grond van de Capital Requirements Directive 2013/36/EU (zie ook de site van De Nederlandsche Bank) is het banken toegestaan met de vergunning die ze in de lidstaat van herkomst hebben verworven, actief te zijn in andere lidstaten. Dit wordt ook wel het 'Europees paspoort' genoemd. Het beoogde werk (zoals het aanbieden van spaarrekeningen) in Nederland vindt dus niet plaats op basis van een (afzonderlijke) vergunning van DNB.
  • Het toezicht op de buitenlandse aanbieder - en dus de te verrichten diensten naar Nederland - berust bij de toezichthouder in de lidstaat van herkomst.

Notificatieprocedure voor het Europees Paspoort:

  1.  Voor het starten van activiteiten in Nederland moet een bank eerst de notificatieprocedure via de toezichthouder in de lidstaat van herkomst doorlopen. De notificatie toont in ieder geval de te verrichten werkzaamheden.
  2.  Tenzij de toezichthouder in die lidstaat redenen heeft te twijfelen aan de deugdelijkheid van de structuur of van de financiële positie van de bank, doet zij in drie maanden na ontvangst van de benodigde gegevens mededeling van deze en andere gegevens aan DNB.
  3. Na het doorlopen van deze notificatieprocedure mag de bank zijn activiteiten in Nederland aanvangen. De bank wordt opgenomen in een openbaar register dat door DNB wordt gehouden.

Het gebruik van een Europees paspoort is een zeer gebruikelijke methode voor banken uit heel de EU om activiteiten te mogen ontplooien in andere EU-lidstaten. Enkele voorbeelden van Nederlandse banken die zo spaargeld aantrekken uit andere EU-lidstaten zoals Duitsland en Oostenrijk zijn ABN Amro (Moneyou), LeasePlan Bank en Amsterdam Trade Bank.