Dalingjpg 707250

De hoogste spaarrente die haalbaar is bij een Nederlandse bank, slinkt met rasse schreden. Knab is vanaf donderdag slechts gedeeld koploper: dan brengt het zijn flexibele rente terug van 0,95% naar 0,8%. 

NN Bank, Yapi Kredi, Moneyou en Argenta bieden al langere tijd 0,8%. Ook de kwartaalspaarrekening van Knab wordt per 21 juli minder aantrekkelijk, met een daling van 1,1% naar 0,95% spaarrente.

De daling van de spaarrente bij Knab past in een negatieve snelle ontwikkeling die is terug te zien bij alle Nederlandse banken. “De spaarrente zakt al jaren en het einde van de daling is nog niet inzicht”, bericht het Financieele Dagblad naar aanleiding van de nieuwe daling bij Knab. De spaarrente bij ING, ABN Amro en Rabobank ligt met 0,4% nog eens 0,4% lager dan Knab.

Snelle neerwaartse spiraal

Hoe snel de daling doorzet, wordt duidelijk wanneer we inzoomen op de keren dat Knab alleen al dit jaar zijn spaarrente heeft teruggeschroefd: in februari bracht het zijn flexibele rente terug van 1,25% naar 1,1%, in april ging het percentage verder omlaag van 1,1% naar 0,95%, gevolgd door de in deze maand geplande daling naar 0,8%.

In 2015 ging Knabs rentepercentage ook al hard omlaag. Begin vorig jaar bedroeg het nog 1,65%, maar vijf maanden later was het al teruggeschroefd naar 1,25%.

Hogere rentes bij Savedo

Savedo zoekt voor u continu naar alternatieve aanbieders die de negatieve spaarspiraal doorbreken, waarbij uw spaargeld altijd tot €100.000 gedekt wordt. Bekijk hier ons aanbod.