Identificatie


EU-regelgeving tegen witwassen van geld en financiering van terrorisme verplicht banken in andere EU-lidstaten uw identiteit strikt te controleren bij opening van een (deposito)rekening. Omdat Savedo verschillende banken vertegenwoordigt, hoeft u zich echter maar één keer bij ons te legitimeren. U plant hiervoor met onze partner AMP Groep een afspraak waar en wanneer u wilt.


Identificatie-partner AMP Groep identificatie

AMP Groep identificeert nieuwe klanten van Savedo. AMP is in Nederland al jaren de partner van grote banken, telecombedrijven en (lokale) overheden. Processen van AMP Groep zijn ISO 27001 gecertificeerd. Dit betekent dat AMP Groep voldoet aan strenge ISO-normen op het gebied van informatiebeveiliging én dat het bedrijfsbreed continu bezig is met innovatie en verbeteringen.

Afspraak maken/wijzigen AMP Groep identificatie:

Afspraak plannen
Is uw aanvraag ingevuld en omgezet in een pdf-formulier, dan ontvangt u een uitnodigingsmail voor een identificatie-afspraak. U klikt op de link in de uitnodigingsmail, waarna u de agenda van onze partner AMP te zien krijgt. Daar geeft u aan wanneer en waar de afspraak u het beste uitkomt. Eenmaal ingevuld, klikt u op ‘bevestig uw keuze’. Savedo zendt automatisch een bevestigingsmail met verdere instructies naar het door u opgegeven e-mailadres.

N.B.: wij hebben alvast het adres ingevuld dat u in uw aanvraag noteerde, maar voor de afspraak kunt u deze gegevens naar wens aanpassen. Dit voor het geval u uw identificatie wil laten plaats vinden op uw werk of andere gemakkelijke locatie. 

Afspraak wijzigen
U kunt uw afspraak wijzigen tot 23:00 op de dag vóór de dag van uw afspraak. Dit doet u door de link te volgen in de bevestigingsmail.

Identificatie procedure AMP Groep identificatie:

Op de dag van uw afspraak ontvangt u rond 7:30 in de ochtend een herinnering per e-mail en sms (als u een mobiel nummer heeft gegeven). In dezelfde mail vindt u de naam van de AMP-medewerker die u komt identificeren.

Op de plaats van afspraak vergelijkt de AMP-medewerker uw gezicht met het gezicht op de foto van uw identiteitsbewijs. Verder maakt hij een kopie van uw identiteitsbewijs en een scan om de authenticiteit ervan te controleren.

Na succesvolle identificatie verzoekt de AMP-medewerker om uw handtekening te plaatsen op het identificatieformulier, zodat de identificatie officieel wordt. Zorg er a.u.b. voor dat uw handtekening zo veel mogelijk overeenkomt met de handtekening op het vertoonde identiteitsbewijs.

Benodigde documenten AMP Groep identificatie:

Voor de afspraak heeft u slechts een geldig identiteitsbewijs nodig. Dit geldt voor een Nederlands paspoort, Nederlandse identiteitskaart en een Europees paspoort.

Let op: vanwege regelgeving in de landen van onze partnerbanken wordt een (Nederlands) rijbewijs niet geaccepteerd als geldig identiteitsbewijs.

Overige opmerkingen AMP Groep identificatie:

Als Savedo uw aanvraagformulier per post heeft ontvangen, en onze partner AMP heeft aangegeven dat uw identificatie is geslaagd, gaan wij direct over tot het openen van uw Savedo-rekening en het gekozen deposito.

Savedo houdt u via e-mail op de hoogte van de status van het rekening-openingsproces.


Terug